In een notendop

Zuiddag is een organisatie voor en door jongeren. Ze stimuleert jongeren wereldwijd om samen te strijden voor een duurzame en rechtvaardige maatschappij. Zuiddag is vooral gekend van de jaarlijkse campagne ‘Work for Change’ waarbij meer dan twaalfduizend Vlaamse en Brusselse scholieren tussen 15 en 20 jaar één dag niet naar school gaan, maar in de kleren van beroepskrachten kruipen. Hun verdiende loon van 50 euro staan ze af aan een jongerenproject in het Zuiden. Voor en achter de schermen van Zuiddag krijgen jongeren de kans om competenties te ontwikkelen in functie van een actief engagement, nu en later.

Work for Change?

Meer dan 12.000 jongeren zoeken zo elk jaar een job voor-één-dag, nadat ze op school, van de betrokken jongeren uit het Zuiden, meer te weten kwamen over het project dat door Zuiddag wordt gesteund.  De werkdag gaat dit jaar door op donderdag 16 oktober 2014. En de opbrengst? Die gaat naar een sterk theaterproject in Gaza. 'Drama en Dromen' (i.s.m. Broederlijk Delen), waarbij jongeren zich moeten leren uitdrukken op een creatieve en vooral op een geweldloze manier.

In Heist-op-den-Berg neemt het Sint-Lambertusinstituut deel aan de Zuiddag, en ook het gemeentebestuur draagt haar steentje bij door een aantal jobs vrij te maken voor deelnemende scholieren 

Op de gemeente Heist-op-den-Berg gaan in totaal 15 studenten aan de slag op volgende diensten:

•          2 studenten bij de brandweer

•          8 studenten bij de technische dienst, ze helpen bij de groendienst

•          1 student op de GIS-cel

•          1 student op de druk en-uitleendienst

•          2 studenten op de dienst Cultuurbeleid

•          1 student op de jeugddienst

Meer info